Blog

WordPress admin mobilról is!

Kétség sem férhet hozzá, hogy az okostelefonok, illetve a tablet gépek korát éljük. Egyre többen és többen vásárolunk ilyen készüléket és igyekszünk azt a legjobban kihasználni, hogy megkönnyítsük, illetve felgyorsítsuk munkánkat, vagy szabadidős tevékenységeinket. Miért pont a blog menedzselésből hagynánk ki kis kézi kedvencünket?
A jelenleg is egyre nagyobb teret hódító platformokra (Android, BlackBerry, iPhone, Nokia, Windows Phone 7) már nagyon jól kiforrott alkalmazások léteznek.

Mire képesek?

Mindegy milyen készüléket használsz, voltaképpen ugyanazt kapod:
Nagyon jól használható, kényelmes, átlátható felület, amely nagyon jól illeszkedik a készüléked UI-ébe (User Interface). Könnyedén írhatsz új bejegyzéseket, hozhatsz létre oldalakat. Képeket, videókat tölthetsz fel, amelyeket persze ugyanúgy beszúrhatsz a tartalomba. Böngészheted, vagy moderálhatod a hozzászólásokat, vagy átnézheted a látogatói statisztikákat.
Természetesen mindezek nagyon funkció gazdagon megalkotva, hogy a semmiben ne szenvedjünk hiányt egy webes admin felülethez képest.

Teljesen ingyenes és nyílt forrás

Mindegyik alkalmazás ingyenesen letölthető és nyílt forráskódú. A fejlesztőik szívesen vesznek minden innovatív ötletet, vagy akár forráskód kiegészítést, javítást. Talán ez a legszebb oldala a nyílt forráskódnak, bárki beszállhat a fejlesztői közösségbe még jobbá téve az adott applikációt.

Ha ötleted, észrevételed van, valamelyik alkalmazást illetően, akkor azokat az alábbi oldalakon teheted közzé:
Android | BlackBerry | iPhone | Nokia | Windows Phone 7

Nyelvi támogatás

Mivel a WordPresst a világ minden országában használják, így a mobil verzió lokalizációjára is nagy igény van. Számos nyelvre létezik már fordítás az egyes appokból, viszont magyar verzió eddig csak Androidra érhető el.
Ha kedvet érzel a fordítás segítésében, vagy csak az aktuális állapotok érdekelnek, akkor látogasd meg ezt az oldalt: translate.wordpress.org.

De nekem nincs még okostelefonom!

Igen, valószínűleg nem mindenki rendelkezik még ilyen kütyüvel, ám azoknak is létezik alternatíva. A MoPress nevű alkalmazás segítségével, minden olyan mobilról lehetőségünk van menedzselni blogunkat, amely képes javaban írt programok futtatására. Funkcionalitásában ugyanazokat a lehetőségeket kínálja mint társai: bejegyzések írása, kommentek kezelése…

Mi kell még?

Már csak az app, hogy megkezdhesd a smartphone blogolást! :) Töltsd le hát kedvenc készülékedre és próbáld ki:

        

Szóljon hozzá!

Új generációs játékok