Blog

NetRenderer – Az online IE tesztelő

NetRendererÉn személy szerint Linux-al dolgozok és természetesen Firefoxot használok böngészésre. Weboldalaim is ezen böngészőn “kelnek életre” először és nyerik el végleges formájukat. A feketeleves akkor jön, amikor más böngészőkön kell tesztelni az adott oldalt. A legelterjedtebb böngészők persze használhatók Linux alatt is, kivéve az Internet Explorert. Meg lehet oldani a tesztelést ugyan valamilyen emulatorban futtatott IE-vel, de ez nem mindig működik jól, vagy lassú és sok helyet is foglal.
A NetRenderer szolgáltatás viszont egy nagyon kellemes megoldást kínál oldalaink Explorerben való tesztelésére. Csak ki kell választanunk a tesztelésre szánt IE verziót, majd meg kell adnunk az oldal URL-jét és egy klikkelést követően máris láthatjuk, hogy nézne ki az oldal az adott böngészőn.
Leteszteltem vele pár oldalt (íme az enyém IE7-ben) és valóban nagyon jól működik. Sebessége ugyan nem vetekszik egy böngészőre nyomott F5 sebességével, de a célja nem is a böngészés, hanem a tesztelés, amire szerintem nagyon jól használható.

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Új generációs játékok