Blog

Mentsük meg a fejlesztőket!

Save the Developers

Save the developers névvel indult egy ötletes projekt, mely arra hívja fel a böngésző közönség figyelmét, hogy bizony ideje frissíteni a rég elavult böngészőiket, legfőképp az Internet Explorer 6-ot. A felhasználóknak lehetősége van a savethedevelopers.org-ról letölteni minden mai, modern böngészőt, ez mellett a fejlesztőknek egy JavaScript-et, amit az oldalukba beilleszthetnek. E script értesíti a felhasználót, ha elavult böngészővel tekinti meg a lapot és figyelmébe ajánlja a frissítést.

Gondolhatnánk, hogy zavaró lehet a felhasználóknak a felbukkanó üzenetet látni böngészés közben, de mint fejlesztőnek, nekem is rengeteg borsot tör az orrom alá az IE6 kompatibilissá tétele a weboldalaimhoz. Ezért a saját véleményem az, hogy 2008-ban ne használjon már senki egy 2001-ben készült “böngészőt” (én már nem is titulálom annak).

Hozzászólások

  • Tupacko szerint:

    Érdekes kezdeményezés, viszont sokan nem fogják még lecserélni, mert be vannak tokosodva és nekük megfelel. Amíg ez így van és még elég nagy százalékban használnak IE6ot, addig arra is kell fejleszteni és kell kínlódni.
    Szituáció: van egy hatvan éves nagytata, aki online olvassa az újságot, de annál tovább semmit nem ért a számítógéphez. Ha felugrik neki egy popup szegény azt sem fogja tudni, mit tegyen, az már csak ráadás, hogy százszázalék nem fog telepíteni semmi újat a számítógépre.

  • Blint szerint:

    Ez így van, de pár ember viszont biztosan frissíteni fog és szép lassan halad a folyamat, aminek a végén úgy eltűnik az IE6, mint a Windows 3.1 :) Hosszú folyamat, de egyszer ennek is vége lesz, mint mindennek:)

Szóljon hozzá!

Új generációs játékok