Blog

CSS Text Wrapper

CSSTWMindenki látott már újságokban, szöveggel körbefuttatott képeket, amelyek nagyon szép kulcsínyt tudnak adni egy cikknek. Ezeket a szöveg behúzásokat a tördelők könnyedén elvégzik a szövegszerkesztők segítségével. De mi a helyzet a web oldalakkal? Igen, itt is alkalmazhatunk ilyen effektusokat, bár nem éppen egyszerű megoldásokkal. Ezidáig!
A The Idea Shower előrukkolt egy nagyon egyszerű, webes felületű szöveg tördelő alkalmazással a CSS Text Wrapper-el. Nincs más dolgunk, mint megadni a szövegdobozunk néhány adatát (szélesség, magasság, betűtípus…) és egy flash ablakban kialakítani a szövegünk tördelésének formáját. Ezután már csak be kell illesztenünk az oldalunkba a háromféle kód egyikét, amit az alkalmazás generált nekünk. A három kód csak bonyolultságukban különbözik: első egy standard CSS kód, második egy teljes stílus lapba tehető kód, harmadik pedig egy JavaScript-el működő megoldás.
A projekt honlapja itt, maga a projekt itt és néhány minta szöveg itt tekinthető meg.

Hozzászólások

  • Tupacko szerint:

    Érdekes projekt, ezután nem kell kézzel formálni a szöveg eltolódást. Minden esetre, a beillesztés első ránézésre huncut dolognak tűnhet.

Szóljon hozzá!

Új generációs játékok