Blog

Betűkészlet keresés egy kép alapján

Designeri körökben megesik néha, hogy egy logó betűtípusa alapján kell új logót terveznünk, ahol csak a felírat más, a betűtípusnak ugyan olyannak kell lennie. Vagy, hogy még kézenfekvőbb szituációt említsek, egyszerűen csak megtetszett egy képen látható betűtípus és szeretnénk mi is azzal feliratozni valamit. Netán egy PSD grafikában használt szöveget szeretnénk átírni, de nincs meg hozzá a betűkészlet fájl.

Az, hogy az adott betűformát megtaláljuk valamelyik betűkészlet letöltő oldalon, sajnos nagyon kevés eséllyel bír. Az időről nem is beszélve, amit belefektetünk az ominózus font felkutatásába.

Szerencsére már több olyan remek oldal is létezik, ami egy feltöltött kép alapján képes nekünk hasonló betűkészleteket ajánlani, ezzel nagyban megkönnyítve a keresést.
Az egyik ilyen (szerintem a legprofibb) oldal a WhatTheFont! nevű betűkészlet kereső.
A minta kép feltöltése után a program megpróbálja felismerni az adott karaktereket. Egzotikusabb betűk esetén ez problémás lehet, de lehetőségünk van saját kezűleg is megadni, hogy milyen karakterek vannak a képen. Ezután máris kapjuk a listát, a legjobban egyező betűkészletekről, amelyek között kis szerencsével ott lesz az áhított készlet is!

További hasonló eszközök:

Szóljon hozzá!

Új generációs játékok